Daily Archives: May 13, 2009

The toothless & redundant LAN/MQA: A story of a lack of integrity, being so weak & powerless

— On Tue, 9/25/07, Suhana Ramli <suhanaramli@lan.gov.my> wrote:

From: Suhana Ramli <suhanaramli@lan.gov.my>
Subject: RE: marks final
To: Myself

Date: Tuesday, September 25, 2007, 7:46 AM

Assalammualaikum w.b.t.h puan,

 

Untuk pengetahuan puan, walaupun pihak kami tidak mempunyai kuasa untuk mencampuri senat tetapi pihak kami sentiasa mengambil perhatian terhadap aduan pihak yang dikemukakan oleh pihak puan. Untuk maklumat puan juga, setelah pihak kami mengadakan perbincangan berkaitan aduan puan, satu perancangan telah dibuat dimana kami akan mengadakan audit di MMU berdasarkan aduan yang dikemukakan. Pihak kami akan sentiasa memberikan maklumat yang terkini kepada pihak puan.

 

Diharap pihak puan dapat bersabar.

 

Sekian, terima kasih.

 

Yang menjalankan tugas;

SUHANA BINTI RAMLI

PENGURUS PERUNDANGAN DAN PENGUATKUASAAN

LEMBAGA AKREDITASI NEGARA

TKT 13B, MENARA PKNS-PJ

17, JALAN YONG SHOOK LIN

46050 PETALING JAYA

SELANGOR DARUL EHSAN

 

 

—–Original Message—–
From: Myself

Sent: Monday, September 24, 2007 5:13 PM
To: Suhana Ramli
Subject: RE: marks final

 

Wslm Puan

Jadi sekiranya saya maklumkan pada MMU maknanya mereka akan tahu bahawa saya telah report kepada Lan. Puan, MMU telah banyak menyusahkan hidup saya, lagipun berdasarkan jawapan Puan saya rasa Lan tidak menganggap perbuatan menipu markah oleh Senate tidak beretika kerana Puan menyatakan Lan tiada kuasa kerana Senate telah luluskan. Terima kasih banyak2 saya sudah hilang keyakinan terhadap integriti di Malaysia.

Suhana Ramli <suhanaramli@lan.gov.my> wrote:

Assalammualaikum puan,

 

Berkaitan dengan paper exam pelajar yang puan hendak berikan kepada pihak kami, kami sedia menerimanya. Namun begitu, minta puan maklumkan kepada MMU bahawa kertas jawapan pelajar itu puan akan serahkan kepada kami.

 

Sekian, terima kasih.

 

Yang benar,

SUHANA BINTI RAMLI

 

 

Advertisements

fourth sms from Pn Suhana of LAN/MQA

Kami dah sediakan surat

maklumbalas b’dasarkan aduan yg

di buat oleh puan. Saya tengah

tunggu surat t’sebut

ditandatangani oleh ketua jabatan

saya. 1151 12 sep 07

SUHANA BINTI RAMLI

PENGURUS PERUNDANGAN DAN PENGUATKUASAAN

LEMBAGA AKREDITASI NEGARA

TKT 13B, MENARA PKNS-PJ

17, JALAN YONG SHOOK LIN

46050 PETALING JAYA

SELANGOR DARUL EHSAN

third sms from Pn Suhana of LAN/MQA

Ok. Kalau mcm 2. Puan

dinasihatkan b’jumpa terus dgn

bahagian HR MMU utk

mengetahui knp puan digantung.

Boleh tak puan, fax kan surat tue

kpd saya sbb pegawai kita ada

check file puan masa buat visit tp x

nampak pun surat gantung keje.

B’kaitan dgn markah pelajar tue,

senat mmu mmg dah buat

keputusan n kami mmg tiada

kuasa utk campur tangan.” 1148 12

sep o7.  

SUHANA BINTI RAMLI

PENGURUS PERUNDANGAN DAN PENGUATKUASAAN

LEMBAGA AKREDITASI NEGARA

TKT 13B, MENARA PKNS-PJ

17, JALAN YONG SHOOK LIN

46050 PETALING JAYA

SELANGOR DARUL EHSAN

second sms from Pn Suhana LAN/MQA

“Ada dpt surat digantung keje

tak?” 1140 12 sep 07

sms daripada Pn SUHANA BINTI RAMLI PENGURUS PERUNDANGAN DAN PENGUATKUASAANLEMBAGA AKREDITASI NEGARATKT 13B, MENARA PKNS-PJ17, JALAN YONG SHOOK LIN46050 PETALING JAYASELANGOR DARUL EHSAN

first sms from Puan Suhana LAN/MQA

“Puan, i nak tanya u b’henti dr

MMU sbb digantung kerja ke atau

u memang ada hantar resign

letter?”12 Sep 07 1134.

sms daripada Pn SUHANA BINTI RAMLI

PENGURUS PERUNDANGAN DAN PENGUATKUASAAN

LEMBAGA AKREDITASI NEGARA

TKT 13B, MENARA PKNS-PJ

17, JALAN YONG SHOOK LIN

46050 PETALING JAYA

SELANGOR DARUL EHSAN