The dishonest BPA still does not deliver to me “Kronologi Tindakan KPT”. Hidup Dasar Integriti Negara!!!!!!!Take note that I c.c.ed to ‘ppm@pmo.gov.my’

— On Fri, 4/10/09, I wrote:

From: Me

Subject: Fw: Kronologi tindakan KPT

To: tam@bpa.jpm.my

Cc: sidek@pmo.gov.my, ppm@pmo.gov.my

Date: Friday, April 10, 2009,

8:02 AM Selamat Pagi Tuan

Saya masih belum menerima daripada Tuan kronologi tindakan KPT yang Tuan sendiri arahkan untuk diberikan kepada pengadu (iaitu saya sendiri). Mohon maklum balas terperinci KPT tersebut diberikan pada saya pada kadar yang segera pada fax: (deleted here) serta melalui pos kepada alamat (deleted here). Saya tidak bersetuju dengan pandangan Tuan bahawa siasatan KPT mengambil kira penjelasan-penjelasan terperinci kedua-dua pihak. Saya tidak dipanggil langsung oleh KPT semenjak aduan dibuat pada bulan Jun 2008. Saya yang terpaksa membuat temujanji berjumpa dengan KPengarah Dato Radin Umar pada bulan 11, itupun KPengarah Dato Radin Umar menyuruh saya berjumpa dengan TKP Dato Mohd Yusuf Kasim. Saya hanya dapat berjumpa TKP atas inisiatif saya sendiri pada bulan Disember iaitu hampir 6 bulan selepas aduan dibuat kepada KP. Saya berasa dukacita dengan keputusan Tuan yang berat sebelah. Saya merayu Tuan berlaku adil kepada saya.

—– Forwarded Message —-

From: Me

To: tam@bpa.jpm.my

Cc: sidek@pmo.gov.my; ppm@pmo.gov.my

Sent: Thursday, March 26, 2009 8:04:41 PM

Subject: Kronologi tindakan KPT

Tuan

Merujuk kepada surat Tuan yang didakwa dihantar pada 20 mac 2009 tapi hanya bercop pada 23 Mac 2009, saya tidak mendapat langsung kronologi tindakan KPT yang Tuan sendiri arahkan untuk diberikan kepada pengadu (iaitu saya sendiri). Mohon maklum balas terperinci KPT tersebut diberikan pada saya pada kadar yang segera pada fax: deleted here serta melalui pos kepada alamat deleted here .

Saya tidak bersetuju dengan pandangan Tuan bahawa siasatan KPT mengambil kira penjelasan-penjelasan terperinci kedua-dua pihak. Saya tidak dipanggil langsung oleh KPT semenjak aduan dibuat pada bulan Jun 2008. Saya yang terpaksa membuat temujanji berjumpa dengan Pengarah pada bulan 11, itupun KPengarah menyuruh saya berjumpa dengan TKP. Saya hanya dapat berjumpa TKP atas inisiatif saya sendiri pada bulan Disember iaitu hampir 6 bulan selepas aduan dibuat kepada KP. Saya berasa dukacita dengan keputusan Tuan yang berat sebelah. Saya merayu Tuan berlaku adil kepada saya.

Advertisements

Comments are closed.